Halal certifikat za proizvode visočke kompanije Semko

Bez autora
Jul 14 2015

Agencija za certificiranje halal kvalitete odobrila je certifikat za sve proizvode kompanije Semko d.o.o. Visoko. Certifikacijskim auditom utvrđeno je da su ispunjeni zahtjevi propisani halal standardom BAS 1049:2010, te da se toj kompaniji može uručiti halal certifikat.Halal certificiranjem obuhvaćene su mesne prerađevine od junećeg, goveđeg i pilećeg halal mesa. Semko d.o.o. Visoko je jedan od vodećih bh. brendova u proizvodnji mesnih prerađevina i suhomesnatih proizvoda.

Agencija za certificiranje halal kvalitete odobrila je certifikat za sve proizvode kompanije Semko d.o.o. Visoko.

Certifikacijskim auditom utvrđeno je da su ispunjeni zahtjevi propisani halal standardom BAS 1049:2010, te da se toj kompaniji može uručiti halal certifikat.

Halal certificiranjem obuhvaćene su mesne prerađevine od junećeg, goveđeg i pilećeg halal mesa.

- Semko d.o.o. Visoko je jedan od vodećih bh. brendova u proizvodnji mesnih prerađevina i suhomesnatih proizvoda. Uspješnom saradnjom sa BBI bankom i Agencijom za certificiranje halal kvalitete, menadžment firme je otvorio nove savremene pogone za proizvodnju čime će dodatno učvrstiti poziciju na domaćem tržištu i omogućiti izvoz na tržišta koja zahtijevaju halal certifikat - naveli su iz Agencije.

Iz kompanije Semko istakli su da su svi proizvodi koji se proizvode u novom pogonu za preradu mesa, koristeći savremene metode proizvodnje, ali i uvažavajući tradicionalne načine prerade karakteristične za visočku regiju, pravljeni od halal sirovina i na načine koji ispunjavaju sve uslove potrebne za proizvodnju hrane po halal standardu.

U narednom periodu kompanija će raditi na označavanju halal proizvoda, saopćeno je iz Agencije za certificiranje halal proizvoda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik